Unelte de baza pentru a cauta un loc de munca cand inca esti angajat

Am primit acest articol pe mail, si mi s-a parut atat de interesant, incat am vrut sa-l vedeti si voi 🙂

Spre deosebire de trecut, caz in care un angajat vroia sa ramana toata viata intr-o organizatie, astazi viata profesionala a unui angajat este mult mai activa, caracterizata prin schimbari in munca si de proiecte. Acest lucru a condus la o cautare in mod constant de angajati si de a incepe procesele de redistribuire, chiar cand acestia inca mai lucreaza in companie.
Cu toate acestea, cautuarea unui loc de munca in timp ce o persoana inca lucreaza intr-un birou, nu este un proces usor. Lipsa de timp, spatiul si determinarea dozata putin pentru a putea face fata situatiei sunt unele caracteristici care tind sa incetineasca treptat in jos procesul de cautat a unui nou loc de munca.

Nu este oportun sa folosesti spatiile de lucru pentru a cauta noi locuri de munca. Incearca sa folosesti timpul pentru a cauta un loc de munca in afara orelor de program. La birou incearca sa fi cat mai eficient posibil, astfel incat sa iti poti lua cateva minute la sfarsitul zilei de lucru pentru a face cautari.
Fa-ti timp pentru a cauta prin intermediul retelelor de socializare si modifica-ti CV-ul in functie de posturile vacante la care ai dori sa aplici.
Daca o oferta este tentanta cel mai potrivit este sa programezi interviul pentru weekend sau in afara orelor de program.

Nu dezvalui lumii ca esti in cautarea unui loc de munca, dar nici nu ascunde asta, in special superiorului tau imediat sau unor colegi. Fii sincer cu motivele pentru care vrei sa iti schimbi locul de munca, aminteste-ti ca viata are ciclurile sale si, daca te explicit in mod corespunzator, oamenii din jurul iti vor intelege schimbarile.
Fa-ti timp pentru a vorbi cu seful tau si informeaza-l despre adevaratele motivele care te-am determinat sa faci aceasta schimbare.

Ia-ti masuri de precautie. Este foarte important. Cautarea ta nu trebuie sa fie motivata de dorinta de a avansa profesional, de plictiseala sau afaceri. S-ar putea ca acest sentiment sa dispara in cateva luni si nu merita riscul de a pierde actualul loc de munca, cu anumite exceptii. Fii atent, cautarea ar trebui sa fie una sigura, cu sanse reale si adevarate.

Cautarea unui alt loc de munca in timp ce esti deja angajat poate fii ca o sabie cu doua taisuri, care poate duce la pierderea celor doua posturi, astfel incat prudenta si calmul sunt esentiale in orice moment.

Sursa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Generare trafic

GenerareTrafic.ro - Trafic marit 100% si GRATUIT

LinkWeb

 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau

Ziarul toate blogurile

Ziarul

%d blogeri au apreciat asta: