Romanul meu

Mai nou m-am apucat sa scriu un roman, dumul e lung si anevoios si cu siguranta nu am experienta necesara, asa ca va rog sa fiti ingaduitori…..

Voi posta un fragment si astept pareri! pro sau contra nu conteaza! Va multumesc!

[…] Se trezi târziu, fiind “chinuita” de vise frumoase, din care n-ar mai fi iesit, în care ea şi Leo se aflau pe o pajiste de un verde infinit, presarata cu flori de tot soiul. Parfumul lor îi umplea nările de dulceaţă, inducându-i o stare de ebrietate, de somnolenţă… Întinşi pe o pătură, unul langa celalalt, priveau azurul cerului, îmbrăţişaţi..Îi simţea căldura corpului contopindu-se cu a ei, fiind lipită de pielea lui fierbinte, vibrândă. Parfumul lui puternic cu tentă lemnoasă, stropit de esenţe citrice, revigorante, o înfiora, aţâţând-o.
El îi dezmierda sânii plini, cu mâgaieri fine, senzuale, cuprinzându-i in căuşul palmei, plimbându-şi degetul mare în jurul sfârcurillor obraznice, contractate de dorinţă.
Un sunet alarmant creştea in intensitate, ajungând tot mai aproape de ei, spărgându-i timpanele, rupând vraja. Deschise ochii. Era un sms de la Sarah care se precipita fiindcă avea nevoie de sfatul ei. Nu ştia cum să se imbrace, era indecisă in privinţa machiajului. Se purta neobişnuit, de când se stresa atat de mult înainte de o ieşire în cartier? Maria mirosi ceva suspect şi se grabi într-acolo, nu înainte de a-şi arunca în geanta supradimensionată câteva bluziţe, un pantalon cu care se asortau toate, în caz ca avea sa se razgândească, fardurile, parfumul.
Le arunca pe banchetă, la intamplare şi porni în trombă, pe straduţa îngustă.
Sarah o aştepta cu sufletul la gură. Deschise usa de la primul ţârrr.
-Ce se petrece aici? O luă Maria de la intrare, fără să-şi menajeze tonul. Ştia ca sunt singure.
Sarah se intimidă, înroşindu-se în obraji:
-Vrei o cafea? Am facut mai devreme, în timp ce te aşteptam.
-Da, acceptă Maria, urmând-o în bucătărie.
-Ştii, pentru mine ăsta nu e un simplu party, începu Sarah, desluşind puţin misterul. Maria o urmărea sorbind încet din cafeaua fierbinte.
Sarah nici nu se atinse de a ei, stătea în picioare gesticulând, continuând agitată:
-Ţi-l aminteşti pe Mike? Întreba ea zâmbind cu subînţeles în colţul gurii.
-Iubirea vieţii tale? Cum să nu! O tachină Maria, făcând cu ochiul în semn de glumă, revenind imediat la o postură mai serioasă.
-M-a invitat să-l însoţesc! Am ţinut legatura de ceva timp pe e-mail!
Maria făcu ochii mari, semn că nu prea înţelegea, aruncând Sarei o privire iscoditoare.
-Înainte să plec la New York, începu Sarah detalierea, ne-am întalnit de cateva ori, a fost frumos dar rămăsese cam în coadă de peşte, odată cu plecarea mea bruscă, sau cel puţin aşa credeam eu! Am pastrat legătura prin e-mail în tot acest timp, dar nu credeam că vom fi mai mult decât amici, continuă entuziasmată. Nu a dat niciun semn de când m-am întors şi am crezut că are pe alta, dar aseară, m-a invitat la petrecere ca partenera lui oficială, se bucura Sarah aşteptând din partea Mariei o parere, o reacţie, ca să-şi dea seama dacă greşeşte sau nu. În materie de bărbaţi, nu avea îndemânare, spunând tot timpul că raţiunea nu facea casă bună cu sentimentele, nemaifiind în stare să judece “ la rece”, dacă i se aprindeau călcâiele. Avea însă un aliat în Maria care îi promise ca îi va da părerea dupa petrecere, dorind întâi să-l observe şi pe Mike, pe care nu-l mai văzuse de mai bine de un an, promiţând totodată că va fi atentă la orice comportament suspect.
Continuara să-ţi bea cafeaua, în liniste, fiind incercate de diferite gânduri. Maria şi-ar fi dorit să vină şi Leo la petrecere. Avea emoţii şi teama că ar putea aparea insoţit de alta. N-ar fi suportat. Se scutură de acel gând ca de un gândac scârbos, începand să aleaga, împreună cu Sarah, hainele potrivite pentru eveniment. Dupa multe ore de fâţâieli în oglindă şi defilări demne de podium, fetele găsesc ceva pe gustul lor.
Sarah era foarte mulţumită de combinaţia degajată dar totuşi sexy a pantalonilor negri cu motive metalizate, sofisticate şi a topului vaporos, fără mâneci ce-i punea in evidenţă formele pline, feminine.
Nici Maria nu era mai prejos, deşi la început optase pentru ceva mai casual. Îndrăzni să-şi ofere o ţinută demnă de o prinţesă. Găsi prin dulapul Sarei , abandonată, o fustiţă roz cu volănaşe pe care o asortă unui maieuţ negru, mulat. Mijlocul îi era evidenţiat, de o curea lată cu fundiţă, iar fustiţa ce se oprea în dreptul genunchilor îi dădea o notă de senzualitate. Petrecerea începuse deja de ceva timp, însă ele nu se impacientau, hotarând să-şi faca aparitia puţin mai tarziu, asemeni divelor. Oricum de pe fereastră îi observau în voie pe petrecăreţi şi pe cei care continuau să apară. Maria se uita din când în când în căutarea lui Leo, pentru a nu fi luată prin surprindere acolo, deşi nu ştia nici daca fusese invitat.
Avusese ocazia să aducă vorba despre asta seara trecuta dar nu a facut-o, se gandea ea. Poate nu ştia de eveniment, sau avea deja pe altcineva? Cand au vorbit nu i-a lăsat impresia că ar fi implicat într-o relatie şi dupa cum spunea Sarah, conform reputaţiei lui, era celibatarul no. 1, deci nu avea de ce să-si faca griji, nu? Plecă de langă fereastră, în cautarea Sarei, care-şi aplica stangace fardul, nefiind familiară cu obiceiul.
O ajută dupa care deciseră că ar fi timpul să spună şi ele “prezent”.
Se inserase deja puternic, luna îşi revendicase locul pe cer, se vedeau şi câteva stele răzleţe, strălucind. “Noroc că e senin”, isi spunea Maria, gândindu-se la ţinuta ei golaşă.
Muzica se auzea până în stradă, la cateva case depărtare, iar siluetele oamenilor nu se mai distingeau, ca mai devreme la fereastră, din cauza întunericului. Se formaseră deja grupuleţe, dispersate, în funcţie de relaţii şi cunoştinţe. Maria recunoscu caţiva foşti colegi de liceu, în grupul gălăgios din grădină, dar nu se grăbi să-i salute. Erau trei băieţi ce se agitau în jurul unui keg de bere, făcându-se de râs şi partenerele lor, angrenate într-o discuţie aprinsă, oprindu-se din când în când şi privindu-i dezaprobator.
Mike le aştepta la intrare, cu pahare de băutură pregătite.
-Era şi timpull! le dojeni el, zâmbind larg, dupa care îşi ceru scuze şi o răpi pe Sarah, trăgând-o după el în mulţime.
Pereţii vibrau pe ritmul muzicii, lumea dansa şi atmosfera era plăcută. Maria se uita la fiecare în parte, recunoscând pe majoritatea din liceu, văzând şi câteva feţe noi. Nici urmă de Leo. “Poate nu vine “ îşi spuse, încercând să nu se întristeze, mergând către un grup de cunoscute, mascându-şi trăirile cu ajutorul unui zâmbet generos. Le imbratisă, simţind emoţia revederii. Găsiră apoi un loc mai ferit pentru a avea ocazia sa se puna la curent cu ce-au mai făcut. Nu se mai văzuseră de caţiva ani, cam de la absolvirea liceulului, de atunci luând-o fiecare pe drumul lor. Fetele povesteau de zor, încântate şi un pic nostalgice, aducând în discuţie vechi întamplări de pe vremea când împreună cu Maria formau o gaşcă. Încerca să păstreze aparenţele, părându-i rău că nu se afla într-o formă mai bună, fiind real interesată de ce spuneau ele dar în acelasi timp simţindu-se distrată din cauza lui Leo. Chiar nu mai putea lua o pauză de la el? se admonesta ea în gand. Se afla la o petrecere, înconjurată de vechi colegi şi prieteni, avusese deja dovada că unii dintre barbaţii neînsoţiţi se interesau de ea, de ce nu se putea relaxa? Nu se simtea deloc în largul ei. Plecând de lângă fete se îndreptă spre ieşire în căutarea Sarei. Avu neplăcuta surpriză să o vadă, undeva în colţul camerei, pe Anna bâţâindu-se ca o nebună, în timp ce-l trăgea dupa ea pe Dave, care era vizibil incomodat. Ştia că nu fusese niciodată un fan al dansului şi-l compătimi.
Grădina era cuprinsă de întuneric şi părăsită. Păşi la întamplare, călcând pe un pahar de plastic abandonat, continuând să se afunde în intuneric, identificând cărarea. Îi plăcea răcoarea aceea care-i făcea pielea ca de găină, însă nu îi era frig, era perfect. Se departă suficient încat să-şi poată auzi gîndurile, muzica şi gălăgia rămânănd undeva în plan secund. Privi cu drag spre cei ce se distrau înăuntru, plăcând acea atmosferă, dorind să se poata alătura. Îşi îndreptă privirea spre cer, admirand spectacolul celestial dat de stelele căzătoare. Auzi mai multe voci bărbăteşti venind din stradă şi se adăposti după gardul viu, nedorind să fie descoperită. Aceştia trecură în viteză, nerăbdători, vorbind tare şi amuzându-se. Mesajul primit de la Sarah, care o căuta de zor, o determină să intre înapoi în casă, la scurt timp după grupul cel nou, lăsând admiratul stelelor şi al cerului pe altădată.
Sarah o aştepta în hol, făcând semne, agitându-şi mîinile. Se comporta ca şi cum ar fi avut un secret pe care nu-l putea împărtăşi decât într-un loc ferit. Îi şopti decât că are o surpriză şi trebuie să o urmeze negreşit. Radia de fericire, însemnand că Mike o trata bine. O urmă curioasă, fără să-i pună la îndoială intenţiile. Doar era prietena ei cea mai bună în care avea încredere deplină. Dac-ar fi fost oricine altcineva, n-ar fi acceptat fără mai multe detalii. Îşi facu loc greoi printre neobosiţii care se zbânţuiau, pînă ajunse într-o cameră mai liniştită, unde se găseau barul mobil, o canapea încăpătoare şi o masuta, la care stăteau retrase cateva persoane.
Se trezi trasa intr-un colt, de Sarah, şi îndemnată printr-un gest natural să fie tacută.Toată aceasta secretomanie începând să o calce pe nervi fiind cazul ca prietena ei să vină cu ceva mai concret, ori risca să o piardă. Aceasta indică ceva în direcţia barului şi curând lămuri toată problema. Printre cei ce se serveau, îl zări pe Leo, turnîndu-si în pahar nişte tărie. Era îmbrăcat lejer. Purta o cămaşă albă, simplă, descheiată la primii trei nasturi şi o pereche obişnuită de blugi. Naturaleţea acelei ţinute nu îl deservea, reuşind să-i scoată şi mai mult în evidenţă calităţile, in comparaţie cu cei care arătau ridicol din cauză că se străduiseră prea mult să arate bine. Faţa Mariei se lumină toată într-un zambet. Mulţumi Sarei pentru atenţionare şi se îndreptă spre el, dorind să apară acolo ca din întamplare. [..]

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Anonim
    dec. 03, 2011 @ 15:46:59

    super, vreau si eu sa-l citesc cand il termini evident

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Generare trafic

GenerareTrafic.ro - Trafic marit 100% si GRATUIT

LinkWeb

 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau

Ziarul toate blogurile

Ziarul

%d blogeri au apreciat asta: